Modele shqiptare ne amerike

Betimi për në një nga Universitetet më prestigjoze në SHBA, Universitetin Aeronautik i Embry-Riddle, në Daytona Beach – Florida, është një shenjë dallimi dhe një ngjarje që përcakton jetën. Betimi, është një ngjarje Ku i Errësira komuniteti i këtij Universiteti prestigjoz i aeronatikës në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, feston arritjet e këtyre studentve, të cilët do të jenë Edhe pilotët e ardhëshëm të flotës Ushtarake Ajrore të Shba. Edmond Smajlit, Tani je me trouve dyert për një Sukses të padsikumarhem! Ai është nga Klina-Kosovë, dhe jeton në Dallas – Texas, është Djali i veprimtarit të njohur të komunitetit Shqiptar në Teksas, Ismet Smajlit-Sekretar i Përgjithshëm i Unionit Botëror të Bizneseve Shqiptare në Diasporë, étudiant me rezultatet më të Larta që prej DJE do të studjojë në Universiteti Aeronautik i Embry-Riddle në Daytona Beach en Floride. Simbas, një SETI me fotografi nga Ceremonia e betimit në llogarinë e TIJ në rrjetin social Facebook, familja Smajli nga Dallasi, njoftojë se DJE shënoi në kalendarin e SAJ datën 3 Shtator 2018-si ditën e Madhe të një gëzimi tjetër familjar për ta ndarë këtë gëzim Edhe me k omunitetin Shqiptar Këtu në SHBA. Mbasi djalit i Tyre Edmond Smajli, DJE Ishte Duke festuar së bashku me anëtarët e familjes, kolegët e TIJ étudiant, Shok dhe veprimtar të komuniteti dhe miqtë arritjen e sukseseshme, betimin në Universitetin Aeronautik i Embry-Riddle, nga ku ai nëser do të jet së bashku me studentet e tjer të këtij Universiteti Edhe piloti ardhëshëm i Flotës Ajrore Ushtarake të SHBA. Ceremonia e betimit e nisjes së kësaj sfide për jetën e çdo Stude, Natyrisht që është një festë e veçantë me shumë traditë dhe simbolikë e veçantë që pasqyron historinë e arsimit të lartë në këtë vend të shkollës së lart Ushtarake Amerikane. Kjo, është Dita që studentve t`Ju Jepet Rasti të fillojnë një jet e re – krejt ndryshe nga AJO e mëparshme Duke u sfidur në Artin ushtarak Amerikan. Mbasi Tani përpara pneu është e ardhmja me shumë sfida Deri në diplomimin e Tyre të gjatë në këtë Universitet. Përveç kësaj thuhet se këta Student dhe anëtarët e familjes, së bashku me anëtarët e komunitetit, bashkohen në këtë ditë me të Errësira komunitetin e Universitetit aeronautik të Embry-Riddle, në festimin e kësaj dite të jashtëzakonshme, për pranimin e Tyre në kontigjentin e studentve të rinjë për një Sukses të jashtëzakonshëm. Edmond Smajli, Etudiant i ri në Universitetit Aeronautik të Embry-Riddle në Daytona Beach Florida, siç e cekem Edhe me lart është Shqiptar nga Klina-Kosovë dhe ka lindur në Dallas – Texas.